Selecteer een pagina

Vandaag bakte ik deze vanille kwark bollen. Makkelijk te maken en snel klaar. Lekker zonder beleg, maar ook heerlijk met wat pindakaas, jam of iets in die richting. Top om ze te eten als ontbijt, tussendoortje of lunch dus.  Hope you like it!

Ingrediënten voor 9 kwarkbollen:
– 200 gram havermeel
– 250 gram vanille kwark
– 3 eieren
– 1 eetlepel vanille extract
– 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de kwark in een beslagkom, samen met de eieren. Mix dit tot een egaal geheel.
– voeg hierbij de vanille extract en het zakje bakpoeder en de havermeel.
– Mix dit tot een egaal beslag. Dikker dan cake beslag, maar dunner dan brooddeeg.
– Schep met een lepel hoopjes van het baslag op de bakplaat. (Hou er wat ruimte tussen, want ze rijzen iets in de oven.)
– Bak de kwark bollen 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.
– Eet smakelijk!

Tips:
– Voor extra smaak: voeg wat kokos door het beslag, of strooi bovenop wat kokos.
– Met dit recept krijg je geen mega zoete kwark bollen. Wil je dit wel voeg dan wat honing, suiker of zoetstof toe.
– Je kunt ze ook invriezen!
– Havermeel hoef je niet te kopen, dit kun je zelf maken door havermout te malen in een keukenmachine.
– Je kunt ook ieder ander meel gebruiken. Wanneer je zelfrijzend bakmeel gebruikt, laat dan de bakpoeder weg.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht!

3 + 15 =