Selecteer een pagina

Tomatensoep

Sinds kort ben ik gelukkig bezitter van een soepmaker, gekregen van mijn broers en wat een handig ding! Deze moest ik natuurlijk uitproberen. Dat deed ik door een lekkere, snelle tomatensoep te maken. Helemaal geen pakjes en zakjes voor nodig!

Ingrediënten voor ± 4 kommen soep:
– 1 kg tomaten
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode uien
– Italiaanse kruiden naar smaak. (Ik gebruikte gedroogde tijm, basilicum, peterselie, oregano)
– 1 bouillon blokje of een kleine eetlepel losse bouillon poeder
– Peper
– 500 ml water

Extra nodig:
– Een staafmixer of (hittebestendige!!) blender

Bereidingswijze zonder soepmaker:
– Pel de knoflook en de ui en snijdt deze in stukjes. Dit hoeft niet heel fijn
– Snijd de tomaten in stukken.
– Doe een klein scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
– Voeg de tomaten erbij en bak dit kort mee.
– Voeg alle kruiden, de bouillon en het water toe.
– Zet het vuur laag en laat ongeveer 10/15 minuten pruttelen.
– Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer.
– Wanneer je de soep te dik vindt, voeg dan extra water toe.
– Proef of de soep lekker smaakt, voeg anders wat extra kruiden, peper of zout toe.
– Eet smakelijk!

Tips:
– Wil je de tomatensoep iets zoeter? Voeg dan wat honing of bruine basterdsuiker toe.
– Houdt je van wat meer pit? Sambal!
– Iets romiger? Voeg dan wat creme fraich of cottage cheese toe aan je kom soep. (Pas na het koken!)
– Mis je de gehaktballetjes of extra groente in de soep? Dit kun je extra toevoegen na het pureren van de soep. Laat het daarna nog wel even extra pruttelen, zodat alles gaar kan worden.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht!

3 + 15 =