Selecteer een pagina

Kokosmakronen

Zondagmiddag, zin om iets te bakken en een verjaardag waarvoor ik nog iets lekkers wilde maken. Echter had ik niet echt zin om boodschappen te doen. Ik keek in mijn keukenkastjes en zag een zakje kokos, daar kan ik wel wat mee! Ik besloot wat nieuws te proberen en zelf kokosmakronen te maken met slechts 3! ingrediënten.

Ingrediënten voor ± 9 koekjes:
– 75 gram geraspte kokos
– Eiwit van 2 eieren
– 40 gram agave siroop (of ander zoetmiddel)

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Scheid het ei en doe het eiwit in een schone beslagkom
– Klop het ei luchtig. Het hoeft niet zo stijf dat je het op de kop kan houden, maar wel “schuimachtig”.
– Voeg de kokos en de agave siroop en roer het kort door, totdat alles is gemengd.
– Schep met een lepel hoopjes op een, met bakpapier bekleedde, bakplaat.
– Bak de kokosmakronen ± 12 minuten in het midden van de oven.
– Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar.
– Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Tips:
– In plaats van agave siroop kun je ook honing, gewoon suiker of zoetstof gebruiken. Let met zoetstof wel op, dit kan soms een vreemde nasmaak geven.
– Je kunt de kokosmakronen ook nog afmaken door wat pure chocola te smelten en dit eroverheen te verdelen met behulp van een lepel. Doordat de chocola van de lepel af druipt, krijg je leuke lijntjes of kun je figuurtjes maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht!

7 + 11 =