Zoete aardappel muffins. Vandaag had ik wat zoete aardappel over. Zonde om weg te gooien, toch? Ik maakte er muffins van. Makkelijk recept met weinig ingrediënten. IDEAAL. Ik bakte de muffins in mijn mini-cupcake machine, maar ze kunnen natuurlijk ook gewoon in de oven. Voor dit recept heb ik mijn restje zoete aardappel gebruikt. Wil je meer muffins, verdubbel dan het recept!
Ingrediënten 9 mini muffins
- 90 gr zoete aardappel
- 1 ei
- Kaneel naar smaak
- Vanille suiker (je kunt ook vanillearoma of een vanille stokje gebruiken)
- 30 gram meel (ik gebruikte volkoren tarwe meel)
- Snufje zout
- Theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
- kook de zoete aardappel (zonder schil) of pof deze in de magnetron (prik gaatjes in de ongeschilde aardappel, +-5min in de magnetron op de hoogste stand, draai de aardappel tussendoor een paar keer om) Als de aardappel zacht voelt, is die klaar
- Laat de aardappel afkoelen en verwijder eventuele schil
- Doe de aardappel in een schaaltje, prak deze en voeg hier het ei bij. Roer dit door elkaar tot een glad mengsel
- Voeg de kaneel, vanille en een snufje zout toe en roer dit erdoor heen
- Voeg het meel en de bakpoeder toe en roer het tot een luchtig beslag
- Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Vul de vormpjes niet tot de rand, want de muffins gaan nog rijzen in de oven.
- Bak de muffins +- 20 min op 180 graden in de oven (of in een cupcake machine)
EETSMAKELIJK
Variaties:
Om deze muffins helemaal “suikervrij” te houden, gebruik dan vanille aroma of een vanille stokje. Ook kun je voor een extra zoetje honing toevoegen.